Nybörjarkurser

Dessa kurser i samarbete med designern Tony See gör det möjligt att skapa snygga och praktiska läderverk utan så mycket verktyg. En upperlig chans att testa på läderhantverk. Tonys mönster lutar sig på en teknik där man slår hål för sömmarna med hålpipa istället för att sy med skärsyl som man gör traditionellt inom sadelmakeri.
Jag har ju även mer avancerade kurser under en annan flik och där går jag in på mycket mer avancerade tekniker så som skråsöm på sadelmakar vis mm.. Det kan ni hoppa på vid ett sedare tillfälle då ni vet att ni vill investera i mer verktyg, det kräver mer.
Det här sammarbetet med Tony är nyare än de mer avancerade kurserna.
Första kursen startar vi med minimalt av verktyg, vill ni kan ni köpa mer verktyg än rekomenderat för att få en enklare och trevligare upplevelse. Längre ner ser ni vad som krävs och vad som kan kompletteras.
Mönstren klipps eller skärs ur i papper, tejpas sedan fast på lädret med maskeringstejp. Sedan slår man hållen enligt mönstret i lädret för sömmen. Efter det skär man ut bitarna enligt mönstret för att sedan sy ihop delarna.
Har man investerat i minimalt med verktyg är produkten färdig där. Har man däremot valt att komplettera med kantskärare och polerträ så följs det upp med finisheringen av kanterna för en trevligare produk, i kursen gör jag även finish jobbet. Man kan även investera i kantskärare och polerträ senare och göra finishen i efterhand, du kommer ju veta vad du vill efter kursen :)

Följande saker lär du ha/köpa för första kurse (Plånbok TS):

1. Själva kursen (Finns i shoppen) I kursen ingår  läder, lösenord och mönster utskrivet i ett exemplar och digitalt. 
2.
Maskeringstejp (Fixa själv)
3. Huggpipa 1 mm (Finns i shoppen)
4. Vaxad lintråd str 4  (Finns i Shoppen)

5. 2st sadelmakarnålar (Finns i Shoppen, pkt om 10st)
6. Hobbykniv (Finns i shoppen)
7. Vanlig Skärbräda i plast, att slå hål mot (Fixa själv)
8. Hammare, (Fixa själv) gärna plast eller trä.


För ett bättre och lättare jobb kompletterar du med (Valfritt):
9. Kantskärare nr2 (Finns i shoppen)
10. Polerträ (Finns i shoppen)
11. En vass kniv (Fixa själv men vass lär den vara, typ morakniv)
12. Syklämma (Finns i shoppen)
13. Liten tång (Fjädrande flat tång finns i shoppen) eller fixa en sjäv.

På knapparna nedanför ligger själva kurserna, efter att du köpt din respektive kurs och fått materialet går du hit och loggar in på den kurs du köpt. Inloggningsuppgifter kommer med övrigt material. Första kursen bör vara Plånbok TS för att pedagogiken ska bli rätt. Sen vet du vad det handlar om och kan gå vidare med de du själv vill om jag inte påvisar något annat.